En eftermiddag i Kristianstad...

med kennelfolket avklarat. Ja egentligen skulle vi ju ha varit med i skogen på förmiddagen också, men Stoffe lyckas ju aldrig skjuta den där haren så vi var lite försenade ;)

Fick många bra tips och det var jätteroligt att träffa kullsyster Una och hennes matte Ann. Ja det var kul att träffa alla, allt från den kaxige Voldemort till den lille näpne Vaken och Hajas med matte Åsa bjöd på en fin skyddsuppvisning med hjälp av Magnus. Nu vet vi hur vi ska arbeta hemma med lek och det känns jätteroligt. Ann hade ett bra tips på hur vi ska få till linförigheten på lilla framstickaren Prima, så nu tror jag vi är på god väg med även den.

Nu ska vi bara boka träffa med fröken Hansen så vi får till en fin budföring till kommande apelltävling.

Här kommer lite bilder från dagen. Tyvärr är det inte många av dem då batteriet dog *typiskt* Tror dock det fanns fler som fotade under dagen?












Söderåsen 2012-01-06

Här kommer bilderna från dagens träning och promenad på Söderåsen! Vi börjar sakta men säkert hitta tillbaka till lite mer kontiunerlig träning med monstrena efter Tuvas ankomst! Prima spårar åtminstone varannan dag för tillfället och nu satsar vi fullt ut på appellklass spår till mars 2012. Har börjat lära in budföring och framförgåendet. Vi har targettränat Prima innan på rutan och jag tänkte att framförgåendet hade varit enkelt att lära in med target också. Vi kör med godisskål, fot - före och kastar sedan godis i skålen när vi kommer fram. Kommer nog ta ett tag att lära in, mitt stora problem i träning är TÅLAMOD, jag vill att hon ska lära sig fort och att träningssvårigheterna ska öka FORT! Budföringen i sig kommer inte vara något problem, problemet är att Prima inte gillar kontakt när man tränar. Hon tycker helt enkelt att varför ska någon hålla på och kladda på mig när vi JOBBAR? Kladda kan man göra i soffan på kvällen men när vi jobbar har vi fokus på det. Därav håller vi inte på och klappar på henne i träningen vanligtvis, utan hon får sin fina boll eller godis i belöning. Nu ska vi helt plötsligt lära in klappandet som "en del av momentet". Har fått superbra tips på hur vi får det att bli bra så kommer fortsätta köra på det ett tag framöver.

Tävlingsplanen 2012 börjar sakta men säkert ta sin form:

Mars - start i appellklass spår (Prima)

Maj - start i Lkl 2 (Prima)

Maj - Utställning Hässleholm ( Prima & Udda)

Känner vi att vi får till lydnaden så satsar vi på start i Lkl spår till hösten och förhoppningsvis Lydnadsklass 3 också. Beror lite på hur det känns och hur Prima känns mognadsmässigt.  

Nu - massa bilder!



Prima i FULL FART FRAMÅT!



Udda kan också FULL FART FRAMÅT!



Schäfergos!



Inkallningsträning... springer åt fel håll... ;)



Prima håller tempo



SnyggPrima poserar!



Trött Prima färdigspårad!



En liten yngre hundtränare tyckte det var såhär kul!


RSS 2.0